top of page
Yazarın fotoğrafıBüşra Gülcüoğlu

Covid-19'un Tasarıma Etkileri

Korktuğumuz başımıza geldi...

Bizde Türkiye olarak covid-19'dan nasibimizi aldık. Peki bu süreçte hayatımızı nasıl etkiledi, nasıl etkilemeye devam ediyor?


Hepimizin de bildiği gibi bugünlerde sokağa çıkmak çok sağlıklı değil. Evlere kapanmışken bu süreçte herkes farklı şeylere odaklandı. Benim en çok dikkatimi çeken ise insanların evlerinde yaptıkları değişiklikler... Birçok firma kapılarını kapattı ve home office şeklinde hizmet vermeye devam ediyor. Haliyle insanlar bilgisayarlarını alıp evde çalışmaya başladı. Bu da evlerimizde bazı düzenlemeler yapmaya yönlendirdi bizi. Çoğumuz kendimize çalışmak için bir köşe hazırladı kendine daha verimli olmak için.


Peki bu süreçten sonra bizi neler bekliyor ve tasarıma nasıl bir etki edecek?

Bir mimarla çalışırken ya da kendi başımıza bir ev tasarlarken öncelikle şıklık akabinde ise konfor ve fonksiyonelliğe dikkat ediyorduk. Fakat evde geçirdiğimiz süre arttıkça aslında konforun ve fonksiyonelliğin öneminin bir kez daha farkına vardık. Bu süreçten sonra tasarlanan ve yapılan evlerde konfor ve fonksiyonellik daha öne çıkacak.


Peki bu konforu ve fonksiyonelliği detaylandırmak ve açmak istersek?

Evde çalışma alanlarımızı daha düzenli hale getirmek, ihtiyacımız olan objelere daha kolay erişim sağlamak, dinlenme alanlarımızı özellikle kanepe ve koltuklarımızı daha rahat seçmek ya da daha ferah renkler kullanarak evimizin enerjisini arttırmak gibi...

Zamanla hepimiz bu doğrultuda istenilen değişikleri görüp, hissedeceğiz.




142 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

1 Comment


Ekin Yıldız
Ekin Yıldız
Apr 19, 2020

Dediğin gibi çeşitli amaçlar doğrultusunda evimizde kendimize bir köşe hazırlarken yeni bir mekan mı yaratmış oluruz yoksa ortam mı yaratmış oluruz?

Like
bottom of page