top of page
Yazarın fotoğrafıEsra KAYA

Autodesk BIM 360 Nedir? -------------------------------

Teknoloji günden güne gelişirken iş ve sunum ortamımızda hayatımızı kolaylaştıran Autodesk BIM360 oluşumunun gelişim süreçlerine ve alt yazılımlarına geçmeden önce, Autodesk firmasının var oluşunu ve hizmetlerini bir sorgulayalım.

Yapı Bilgisi Modelleme (BIM) Building Information Modeling

Autodesk, bilgisayar destekli tasarım konusunda sektörde ciddi bir ilerleme ve yeni bir oluşum sağlayan, yazılım ve program geliştirmiş bir firma olarak kalmayıp, günümüzde yeni yazılımları ile kendinden söz ettiriyor.

BIM ürünü olan BIM 360 Nedir?

Sektörde varlığını başarılı bir şekilde sürdürürken BIM 360 ismini verdiği bulut bilişim servisi, mevcut olan yapı ve inşaat projelerine erişim kolaylığı sağlayarak , bu erişimi her yerden ve zaman kavramı olmadan mevcut kullanıcılara sunuyor.

Artık Daha Kolay…

Autodesk BIM 360 inşaat yönetim yazılımları ile sunduğu hizmeti nerede olursanız olun farklı ekipler ile mevcut çalışmalarda inşaat mühendisi ve diğer projelerdeki uzmanlara teklif oluşturma, kontrol sistemi ile proje takibi, proje yürütme gibi birçok çalışmalara olanak sağlayarak iş oluşum programını hızlandırarak, kısa sürede planlı bir çalışma süreci sağlıyor.

Autocad 360’ın Sunduğu Buluttaki CAD yazılımları Neler?

BIM 360 Glue,

BIM 360 Docs,

BIM 360 Field,

BIM 360 Plan ve BIM 360 Ops

BIM 360 Glue ile Senkronizasyon…

Mevcut projelerdeki grup çalışmalarını sağlayan ve temel olarak iş oluşumunun süreçleri içerisindeki taslak, ana tema, iş akışı,sunum ve onay aşamasındaki inşaat proje uygulama sürecinde yer alan ayrıca allplan döngüsü ve bu projedeki proje ekiplerinin toplam proje sürecinin düzenlenmesine olanak sağlayan bulut tabanlı mevcut bir BIM iş birliği ürünüdür.

Kısaca BIM 360 Glue mevcut projedeki koordinasyon ve takip sistemi üzerinde kolaylık sağlayan bir Autodesk ürünü. Üstelik kullanıcılara sunulan bu erişim için zaman ve mekan kavramı yok.

BIM 360 Docs ile Dökümanlar Tek Bir Sistemde…

Mevcut proje gruplarını ve bu grupların iş sürecindeki tüm verilerini yalnızca bir sistem altında toplayıp, diğer bulut tabanlı yazılımlarda olduğu gibi çevrim içi ve çevrim dışı erişim sağlayan, hedeflenenler arasındaki zaman tasarrufu ve mevcut proje üzerindeki çalışanlara görev dağılımı gibi teknik ve idari konuları hızlandırıp bunların hepsinin dijital bir ortamda erişimine olanak sağlayan doküman yönetimi yazılımıdır.

Kısaca BIM 360 Docs ile istediğiniz proje üyesine, oluşturduğunuz ve erişimine izin verdiğiniz herhangi bir doküman paylaşımında bulunabilir üstelik bunu sistemsel hataların ve erişim yönetiminizle yapın.

BIM 360 Field ile Mobil Teknoloji Artık Bulut Tabanlı….

Zaman kavramının yok olduğu projelerde sahada ve anlık raporlama gerektiren durumlarda BIM 360 Field o an sizinle. 2B ve 3B projelere erişim sağlayan inşaat alanındaki projelerin mobil teknoloji ile bulut tabanlı saha yönetimi yazılımıdır. Bu yazılımdaki erişim kolaylığı Mobil teknoloji sistemi üzerinden oluştuğundan çok kısa bir sürede hata payı olmadan her an sistemde proje yönlendirmesi yapabilirsiniz.

Kısaca BIM 360 Field, projenin çözümlenme ve durum değerlendirmesinin anlık olarak yapılması gereken durumlarda ekipman kurulumu dahil olmak üzere , mobil teknoloji iş birliği ile proje üzerindeki tüm verileri modeller aynı zamanda iş akışı takip olanağı ile hataya ve zaman kaybına engel olursunuz.

544 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page